100-tal ‘vergeten’ graven krijgen bloemen van Jong CD&V

Anton Schuurmans en Erik Laureys van Jong CD&V leggen bloemen op de vergeten graven.
Baert Marc Anton Schuurmans en Erik Laureys van Jong CD&V leggen bloemen op de vergeten graven.
Om de problematiek van eenzaamheid in de hoofdstad aan te kaarten, hebben enkele leden van Jong CD&V Brussel zaterdagvoormiddag bloemen gelegd op ‘vergeten’ graven op het kerkhof van Laken. Het ging om een symbolisch gebaar om duidelijk te maken dat niemand vergeten mag worden. Tegelijkertijd vragen de leden ook extra investeringen om vereenzaming te voorkomen.

Het was de eerste keer dat de leden van Jong CD&V met hun bloemenactie naar de begraafplaats van Laken trokken. “Elders in het land werd dit soort acties in het verleden al gedaan, maar in Brussel – toch wel een stad met heel wat eenzamen – was dat niet het geval”, zegt Anton Schuurmans, voorzitter van Jong CD&V Brussel. “Tijdens onze actie werd al snel duidelijk dat heel wat graven vergeten zijn. In totaal hebben we op zowat honderd graven van maximaal tien jaar oud een bloem gelegd. Het ging om graven die niet echt onderhouden waren en waar ook geen nieuwe bloemen geplaatst werden. Vaak gaat het om overledenen wiens nabestaanden niet in de buurt wonen of zelfs helemaal geen nabestaanden meer hebben. Maar niemand verdient het om vergeten te worden.”

Groeiend probleem

Het mocht dan wel eerder een symbolische actie zijn, toch vestigden de leden van Jong CD&V met hun actie ook de aandacht op het steeds groeiende probleem van vereenzaming in Brussel. “En dat terwijl het duidelijk is dat eenzame ouderen sneller met gezondheidsproblemen kampen dan leeftijdsgenoten die wel nog veel sociaal contact hebben”, aldus nog Anton Schuurmans. “Het is dan ook belangrijk dat er extra investeringen in ouderenzorg komen en dat er ook voldoende ontmoetingsplaatsen voor ouderen gecreëerd worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.