"Ze blies haar laatste adem uit in mijn armen"

VROUW (75) STERFT NA AANRIJDING DOOR VRACHTWAGEN

De 75-jarige werd gegrepen op het zebrapad aan de drukke rotonde.
Baert Marc De 75-jarige werd gegrepen op het zebrapad aan de drukke rotonde.
Een 75-jarige vrouw is gisterennamiddag gegrepen door een vrachtwagen toen ze het zebrapad overstak aan de drukke rotonde in Evere. Ze stierf enkele minuten later in de armen van Dominique Schellens, die was toegesneld om haar te helpen. "Ik hield haar stevig vast, maar voelde hoe ze haar laatste adem uitblies."

Een tragisch ongeluk, noemen de omstaanders aan het rondpunt van de Onze-Lieve-Vrouwlaan en de Hendrick Consciencelaan het incident. Zij zagen hoe een vrachtwagen de rotonde wilde oprijden, maar daarbij een bejaarde vrouw aanreed.


Volgens de getuigen had de vrachtwagenchauffeur nog halt gehouden om een moeder met haar kind te laten oversteken.


De oude dame, die uit de buurt komt maar waarvan niemand gisteren nog wist om wie het ging, stak het zebrapad van rechts over. Toen de vrachtwagen verder reed, sleurde hij de vrouw mee.

Dominique Schellens.
Baert Marc Dominique Schellens.

Verschrikkelijk

"Mijn man hoorde de klap als eerste", vertelt Dominique Schellens. Zij zat op het terras aan de overkant van de rotonde toen het ongeval gebeurde. Terwijl ze vertelt, wellen de tranen in haar ogen op. "We keken op en zagen meteen dat de vrachtwagen iemand had aangereden. Pas toen we opstonden om te kijken wat zich juist had afgespeeld, merkten we dat er iemand gewond op het zebrapad lag, een oudere vrouw."

Eerste hulp

"Ik snelde onmiddellijk naar haar toe. Wat ik aantrof was verschrikkelijk. De vrachtwagen was over haar been gereden. Dat was volledig verbrijzeld."


Als sociaal assistente kent Dominique EHBO en ze schoot dan ook meteen in actie. "Ik nam mijn sjaal en bond haar been af om het bloeden te stoppen. Dan legde ik haar voorzichtig op haar zij, want ze had enorme moeite met ademen."

Chauffeur in shock

Dominique hield de vrouw in haar armen en probeerde de vrouw nog gerust te stellen. Maar het mocht niet baten. Ze was erbij toen de dame haar laatste woorden uitte.


"Ik heb pijn, zoveel pijn", zei ze me nog. Daarna was het voorbij. Ze blies haar laatste adem uit."

Verkeersdeskundige

De politie en hulpdiensten kwamen even later ter plaatse. Ze zette de straat af en namen de vrachtwagenchauffeur mee voor verhoor. Op het commissariaat legde hij een alcoholtest af, maar de resultaten waren 's avonds nog niet bekend.


Toch is ook Dominique ervan overtuigd dat het louter een ongeluk was, waarbij de chauffeur en de dame elkaar niet hadden gezien. "De chauffeur verkeerde volledig in shock. De tranen stroomden over zijn wangen. Hem treft geen schuld. Hij reed niet te hard en had de dame waarschijnlijk niet opgemerkt. Een klassieke dodehoeksongeval."


Een verkeersdeskundige moet nu de oorzaak van het ongeval onderzoeken.