"Heineken? Waar is de lokale trots?"

BIERCLUB VERONTWAARDIGD DAT BRUSSEL BAD GEEN BELGISCH BIER SCHENKT

Stijn , Céline, Michael en Martijn hopen dat Brussel Bad volgend jaar wel Belgische bieren aanbiedt.
Foto Galicia Stijn , Céline, Michael en Martijn hopen dat Brussel Bad volgend jaar wel Belgische bieren aanbiedt.
De Brusselse bierclub Malt&Mout is verontwaardigd dat er op Brussels Bad geen Belgisch bier, maar wel Heineken geschonken wordt. Zij schreven daarop een open brief naar de organisatoren. "We willen wel, maar we vinden geen Belgische sponsors", klinkt het daar.

"Brussel Bad: een ideale combinatie van strand en stad. Voor de twaalfde keer op rij verovert Brussel Bad tijdens de zomer de haven van Brussel tot groot plezier van toeristen en Brusselaars. Maar met verbazing en verontwaardiging kregen we een Heineken geschonken toen we er een pintje bestelden. Het bleek onmogelijk een Belgisch biertje te proeven", begint de open brief van de Brusselse bierconsumentenvereniging Malt&Mout.


Ze roepen daarom de organisatoren van Brussel Bad en de stad Brussel op om niet alleen Belgisch bier te promoten op officiële recepties of grote evenementen, maar hierbij ook te investeren in de lokale trots. "Ik wil benadrukken dat we helemaal niets tegen Heineken hebben, maar met meer dan 1.000 verschillende bieren staat België in de hele wereld bekend als hét bierland. We beseffen wel dat het sponsorcontract waarschijnlijk verbiedt om in Brussel Bad Belgisch bier te schenken. Toch zou het mooi zijn als de organisatie volgend jaar een inspanning doet. Zo zou er bijvoorbeeld een apart kraampje kunnen komen waar er lokale bieren worden verkocht", vertelt Stijn Buyse van de bierclub. Ook de Belgische Brouwers betreuren het gemis van Belgisch bier op Brussel Bad. "Belgische bieren staan bekend om hun diversiteit en kwaliteit", zegt Jean-Louis Van de Perre, voorzitter van de Belgische Brouwers. "Wij kunnen uiteraard de strategie van de verschillende brouwers niet zelf bepalen, maar zullen dit wel aankaarten bij de verschillende leden en hopen dat Brussel Bad volgend jaar wel Belgische bieren aanbiedt."

Sponsors

De organisatie van Brussel Bad heeft enkele jaren geleden grote Belgische brouwerijen zoals AB Inbev en Duvel Moortgat gecontacteerd om het evenement te sponsoren, maar die hapten niet toe. "Sponsoring is cruciaal om Brussel Bad voor het publiek gratis te houden", aldus Marina Bresciani Van Brussel Bad. "De Belgische sponsors hebben er - waarschijnlijk om strategische redenen - niet voor gekozen om in Brussel Bad te investeren en Heineken doet dat wel. "Voor andere evenementen hebben we dan weer wel Belgische biersponsors. Zo hebben we in Winterpret bijvoorbeeld Chimay als sponsor, voor Brussels Summer Festival is dat Maes."