Zoon treedt in voetsporen van vader

NICK BLONTROCK IS NIEUWE STADIONOMROEPER BIJ CERCLE BRUGGE

Nick Blontrock wordt de nieuwe stadionomroeper bij Cercle Brugge.
Foto's Proot Nick Blontrock wordt de nieuwe stadionomroeper bij Cercle Brugge.
Cercle Brugge heeft met Nick Blontrock (20), zoon van Radio 2-stem Nico Blontrock, een nieuwe stadionomroeper. Blontrock volgt Eric Van Maldeghem op, die na dertig jaar afscheid nam van de Vereniging. "Pa was verrast, want ik had hem niet verteld over mijn ambitie", zegt Nick.

Wie straks de stem van Nick Blontrock door de luidsprekers van Jan Breydel hoort klinken, zal ongetwijfeld ook even aan zijn vader denken. Nico Blontrock is namelijk al jaren de vaste ochtendstem bij Radio 2 West-Vlaanderen. Sommige klanken verraden de vader-zoonrelatie van Nico en Nick. "In een ver verleden was mijn pa twee jaar stadionomroeper van Cercle Brugge. Hij steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij zelf supporter is van groen-zwart. Ik ben eerder neutraal, maar heb wel een hart voor Cercle. Het is een fantastische Vereniging met een zalige ambiance onder de supporters."

Benny Proot

Via Facebook

Nick Blontrock is pas 20 jaar en volgt nog de lerarenopleiding aan hogeschool Howest in Brugge. Vrienden van hem hadden hem al eens gewezen op zijn typische stemgeluid. "Via Facebook leerde ik dat Cercle een nieuwe stadionomroeper zocht. Ik werd door een paar vrienden 'getagd' en heb me dan maar ingeschreven. Pas op de dag van de stemtest heb ik mijn vader verteld dat ik een van de zes kandidaten was. Hij was wel verrast, ja."

Geen angst, wel spanning

Nick is ervan overtuigd dat het feit dat zijn vader ook ooit stadionomroeper was niet meegespeeld heeft in de keuze van Cercle voor hem.


Hij heeft er in elk geval veel zin in. "Angst om in die stemcabine te kruipen, heb ik niet. Noem het eerder spanning, want het zal toch even wennen worden. Ik heb het geluk dat er nog drie mensen bij me zitten om me te helpen met bijvoorbeeld de uitspraak van de namen van de tegenstrevers."

Tips

Eric Van Maldeghem, Nicks voorganger die dertig jaar achter de microfoon zat, heeft de jongeman al wat tips gegeven. "Ik kan nog veel opsteken van Eric. Hij heeft dan ook zoveel ervaring. Ik heb vooral geleerd om kalm te blijven en goed te articuleren. Je moet natuurlijk ook een liefhebber zijn van het spelletje en van Cercle."


Volgende week zondag neemt Nick voor het eerst alleen plaats achter de micro. Voor de winterstop zal hij nog Cercle-Lommel en Cercle-Lierse voorzien van commentaar. "Als ik kan beginnen met een overwinning, ben ik vertrokken", knipoogt de jonge Bruggeling.