Zeescouts na 2 jaar weer in eigen lokaal

De nieuwe (oude) thuis van de zeescouts.
Foto Benny Proot De nieuwe (oude) thuis van de zeescouts.
Spannende dag langs de Ploegstraat in Zeebrugge, waar de zeecouts Stella Maris na twee jaar weer hun jeugdlokaal binnen mogen.

Ze hebben tijdens die periode oplossingen moeten zoeken, door onder meer de loods langs het jaagpad in Zwankendamme te gebruiken en vooral veel buiten te spelen. Hun oude lokaal was niet meer brandveilig en moest vernieuwd worden. "We hebben zelf de afbraakwerken gedaan", vertelt Tine Baert. "De hele binnenkant van ons lokaal is gestript. Sinds januari van dit jaar hebben bouwondernemingen het dan helemaal heringericht."

Moderner

Wat de zeescouts in de plaats krijgen, is veel moderner en beantwoordt aan de eisen van 2018. "We koken in een nieuwe keuken, hebben proper nieuw sanitair en pronken met onze grote ruimte. Die was vroeger in kleine ruimtes verdeeld, maar nu kunnen we daar veel meer mee aanvangen." De zeescouts van Stella Maris mochten op hun startdag 138 jongeren verwelkomen, waaronder ook 28 leiders. Het is een van de grootste jeugdverenigingen in Zeebrugge. Architect Gino Debruyne werd door de parochie aangesteld om de verbouwing in goede banen te leiden. De stad betaalt 82.000 euro. De parochie, eigenaar van het gebouw, past 55.000 euro bij.


(BHT)