Zaakvoerder danscafé Suite 17 veroordeeld tot bijna 40.000 euro boete voor zwartwerk

Danscafé Suite 17 moest in 2017 de deuren sluiten wegens hun deurpolitiek.
Mathias Mariën Danscafé Suite 17 moest in 2017 de deuren sluiten wegens hun deurpolitiek.
De zaakvoerder van danscafé Suite 17 in Brugge heeft een geldboete van bijna 38.400 euro gekregen voor zwartwerk en het niet-naleven van de sociale regelgeving. Van dat bedrag moet Sampson T. (31) 9.600 euro effectief betalen.

Op 19 november stelden controleurs van de sociale inspectie rond 2 uur ’s nachts vast dat in het café drie mensen aan het werk waren die niet aangegeven waren. Ook bij een controle op 23 september was al gebleken dat vier werknemers er in het zwart werkten. “Op basis van Facebookfoto’s ontdekten de controleurs dat ook op andere avonden in het zwart werd gewerkt”, aldus de arbeidsauditeur. “Meestal ging het om speciale avonden, zoals ‘Rumble in the Jungle’ of ‘Grey Goose Night’. Sinds 1 april geeft de beklaagde ook geen prestaties meer door aan het sociaal secretariaat. De sociale reglementering navolgen krijgt bij hem allesbehalve prioriteit.” 

Sampson T. kwam niet opdagen voor zijn proces. De rechter legde desondanks een groot deel van zijn geldboete met uitstel op. “Omdat er beterschap mag worden verhoopt”, klonk het. Het is niet de eerste keer dat Suite 17 in opspraak komt. In 2017 nog moest de zaak op bevel van burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) nog de deuren sluiten wegens de deurpolitiek. Mannelijke klanten moesten volgens het intern reglement vergezeld worden van een vrouw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.