Werkstraffen na reeks slagen met knuppel in videotheek

Twee veertigers uit Brugge hebben gisterochtend werkstraffen gekregen voor een zwaar geval van zinloos geweld in videotheek Moviemaxx.

K.H. kreeg het eerst aan de stok met een andere man, toen die ruzie stond te maken met de zaakvoerster van de videotheek. Dat was een vriendin van H. en hij kwam tussenbeide. Naar eigen zeggen werd hij daarop omsingeld door nog twee vrienden van de amokmaker in de videotheek en probeerden ze zijn portefeuille te stelen. Daarop droop de man eerst af. "Maar ik sta hier zo meteen terug met een kameraad en dan zal je wat beleven", schreeuwde H. Enkele minuten later keerde hij inderdaad terug met K.M, en gewapend met een knuppel. De vrienden van de amokmaker waren intussen vertrokken, waarna die in elkaar werd geslagen met de knuppel. Hij liep daarbij drie gapende wonden aan het hoofd op en moest naar het ziekenhuis. De politie werd gewaarschuwd door buurtbewoners en kon de geweldenaars meteen inrekenen. De procureur eiste voor beiden een zware effectieve celstraf. "Maar er is geen sprake van zinloos geweld, eerder van uitlokking", vonden ze zelf. "En dan nog: dit was zelfs geweld met wederzijdse toestemming. Ook die andere man wou vechten", klonk het.


K.H., die met de knuppel de zware slagen toebracht, moet een werkstraf van 250 uren vervullen, zo niet moet hij 2 jaar naar de cel. K.M kreeg een werkstraf van 50 uren. Als hij die niet vervult, krijgt hij 5 maanden cel. De knuppel werd verbeurd verklaard. Het slachtoffer stelde zich geen burgerlijke partij. (JHM)