Wereldwijnen en koffies in Zia Zio

Met Zia Zio is Oostkamp een hippe koffie- en wijnbar rijker in de Kapellestraat.

Het pand, waar vroeger een horlogemaker gevestigd was, stond al een poos leeg. "Ik volgde hotelschool en werkte daarna jaren in de horeca en de verkoop", vertelt zaakvoerdster Bianca Acke (50). "Een eigen zaak was een kinderdroom. De naam betekent 'tante nonkel' in het Italiaans. Ik ben zot van alles wat met Italië te maken heeft en vond 'Zia Zio' mooi klinken. Bovendien heb ik twintig tantes en nonkels. Wijn is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van me. In de zaak kunnen mensen dertig verschillende soorten consumeren. Uit ieder land heb ik wel iets. Ook de Houtlandse wijnen boeien me. Het zou leuk zijn als ik wijnen van eigen bodem kan serveren."

Bianca biedt ook antipasti aan. "Rauwe ham, Italiaans vlees of Italiaanse kazen: er is voor elk wat wils. Mensen drinken in de namiddag ook graag een koffietje en niet iedereen houdt van alcohol. Aangezien ik zelf lactose-intolerant ben, bied ik ook lactosevrije kaas, soep en croque monsieurs aan."

De zaak is open vanaf 10.30 uur tot 18 uur. Op donderdag kan je er al om 9 uur terecht en op vrijdag en zaterdag blijft Zia Zio open tot 20 uur. Maandag en dinsdag zijn de sluitingsdagen. (KPK/MMB)

Bianca Acke in haar nieuwe zaak.
Benny Proot Bianca Acke in haar nieuwe zaak.


Video