Wandelwake op strand Zeebrugge om verdronken vluchtelingen te herdenken

Wandelwake voor verdronken vluchtelingen Zeebrugge
Jan Van Maele Wandelwake voor verdronken vluchtelingen Zeebrugge
De vzw Crea Thera bouwde vrijdagochtend, op Onnozele Kinderdag,  een wandellabyrint op het strand van Zeebrugge onder leiding van Chris Deleu

Symbolisch op Onnozele Kinderdag, de dag waarop de Katholieke Kerk de onschuldige kinderen herdenkt die koning Herodes doodde, worden op het strand van Zeebrugge de vluchtelingenkinderen herdacht. Zij die stierven in de Middellandse zee of elders in zee, op zoek naar een beter leven.“We doen dat met 300 beeldjes van de land art-installatie CWXRM van Koen Vanmechelen”, zegt Deleu. “Van 11 u tot 15 u is het labryrint open voor al wie in stilte naar het midden en vervolgens weer naar buiten wil wandelen – als transmigranten onderweg naar een beter leven... Om 15 u wordt het wandellabyrint ontmanteld en kunnen deelnemers die dat wensen een beeldje als aandenken meenemen”. Dit alles gebeurt met de steun van de provincie West-Vlaanderen, van stad Brugge en van een aantal bevriende organisaties en mensen.

Wandelwake voor verdronken vluchtelingen Zeebrugge
Jan Van Maele Wandelwake voor verdronken vluchtelingen Zeebrugge1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Natacha Verpoort

    aub hé zeg, het mag stoppen hoor! Denk eens aan je naaste, die mensen hebben het meer nodig dan deze die betaald hebben voor het gevaar!