Ga naar de mobiele website
^ Top

Vrouw gaat vrijuit voor vergiftigen partner en stiefzoontjes

Erna G. uit Torhout is gisteren door het hof van beroep in Gent vrijgesproken voor de vergiftiging van haar toenmalige partner en twee stiefzoontjes. Het hof vond dat er niet genoeg bewijzen waren dat de 54-jarige vrouw hen sterke slaap- en kalmeringspillen had toegediend.

Erna (54) en Els (44) vormden al acht jaar een koppel, toen het in de zomer van 2012 grondig misging. De vrouwen woonden samen met de zoontjes van Els (toen 7 en 10 jaar) in Zeebrugge. De relatie liep echter niet van een leien dakje, onder meer door de psychiatrische problemen van Erna en haar lange strafblad.


Op de bewuste zomerdag bleef Erna thuis, terwijl Els met haar zoontjes ging zwemmen. "Ze had geen zin om de tram te nemen en ze mocht ook niet rijden, omdat ze alweer een rijverbod had", vertelde Els op het proces in eerste aanleg. "Die avond had ze een kop koffie gemaakt en ze stond erop dat ik die zou drinken. Achteraf bleek dat er vijf krachtige slaappillen in vermengd waren", aldus de vrouw uit Zeebrugge. Haar kinderen vertelden de volgende dag dat ze water 'met een vies smaakje' hadden moeten drinken van hun 'moeke' (Erna, red.), ze voelden zich slecht en moesten braken.


De rechtbank in Brugge veroordeelde G. uiteindelijk tot twee jaar cel met uitstel en een schadevergoeding voor vergiftiging. Die straf deed het hof van beroep nu teniet. "Ik vond die straf absurd laag, maar dit is te gek voor woorden", reageert Els. "Die vrouw is erg manipulatief en heeft allerhande psychiatrische stoornissen. De gerechtspsychiater noemde haar niet voor niets iemand die altijd maar liegt en bedriegt."


"Mijn kinderen hebben nog steeds nachtmerries door die nare ervaring. Het gebeurt nog vaak dat ik hen moet sussen of kalmeren, omdat ze schrik hebben dat Erna voor de deur zal staan. Het kan echt niet dat zij hier zomaar mee wegkomt", besluit Els H.


(CHB)

Meer over


Meld een bug