Vier Parijse vrouwen gaan middagje naar Brugge: voor 10.000 euro kledij gestolen

De vrouwen riskeren in de rechtbank elk 18 maanden cel.
JHM De vrouwen riskeren in de rechtbank elk 18 maanden cel.
Vier vrouwen van Kaapverdische afkomst, die in Parijs wonen, riskeren elk 18 maanden celstraf en een boete: in één middag stalen ze liefst 10.000 euro kleding uit 14 winkels.

“De feiten gebeurden op 16 februari”, sprak de procureur. “Het viel een horeca-uitbater op dat een van de vrouwen telkens met zakken kleding naar buiten kwam uit kledingzaak Mango. Die zakken gaf ze door aan een andere vrouw, die alles in een grijze Peugeot met Franse nummerplaten legde. De man belde de politie, maar bij aankomst van de agenten was de wagen al weg. De auto werd vlak daarna gespot op de Expresweg richting E40. De vrouwen wilden nog vluchten, maar konden toch naar de pechstrook worden gedreven. Anderhalve zitplaats en de koffer bleken ingenomen door allerlei zakken gestolen kleding en schoenen. De buit bedroeg meer dan 10.000 euro.” Uit onderzoek bleek dat de vier vrouwen in liefst 14 winkels hadden toegeslagen die middag. Ze belandden allen minstens 2 maanden in de cel. Omdat ze een inreisverbod voor België hebben, daagden enkel hun advocaten op. “Ze lieten zich wat meeslepen door elkaar”, klonk het. “Allen zitten ze in een moeilijke financiële situatie en stalen ze ook kleding voor hun kinderen. Bijna alle kledingstukken werden trouwens teruggegeven.” Vonnis op 17 januari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.