VIDEO: Containerlift gaat in vlammen op in haven van Zeebrugge

Bij P&O Ferries in de haven van Zeebrugge is kort voor de middag een lift om containers te verplaatsen uitgebrand. De zogenoemde ‘reachtaker’ ging in geen tijd in vlammen op en zorgde voor een grote rookpluim boven de haven. De aanwezige havenarbeiders konden zich op tijd uit de voeten maken. 

De reachtaker was net bezig met een container te verplaatsen toen het vuur uitbrak. De brandweerposten van Brugge, De Haan, Knokke en Blankenberge spoedden zich ter plaatse. Er werd een perimeter ingesteld en de pompiers begonnen meteen met blussen. “De brand was snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen”, zegt Ilse Mayens, woordvoerster van Hulpverleningszone 1.

De rookpluim ging na een kwartiertje liggen. De brand ging gepaard met enkele ontploffingen, vermoedelijk de banden van het voertuig. De oorzaak zou een technisch defect en kortsluiting zijn geweest. De brandweer bleef nog een tijd ter plaatse om na te blussen. Wellicht is ook de inhoud van de container beschadigd.

De kraan brandde volledig uit. Er vielen geen gewonden.
RV. De kraan brandde volledig uit. Er vielen geen gewonden.
De brand was snel geblust. De brandweer bleef nog even ter plaatse om na te blussen.
David Timmerman De brand was snel geblust. De brandweer bleef nog even ter plaatse om na te blussen.
Boven de haven en delen van Zeebrugge hing een zwarte rookpluim
Mathijs Taildeman Boven de haven en delen van Zeebrugge hing een zwarte rookpluimReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.