Verzekeraar geeft nog steeds geen groen licht: café Assebroek blijft dicht drie weken na brand

De schade in de badkamer was enorm.
Benny Proot De schade in de badkamer was enorm.
De uitbaters van café Assebroek kunnen drie weken na de zware brand hun deuren nog steeds niet heropenen. Zaakvoerders Mieke Vandamme en Jimmy Verrecas zitten sinds 15 november zonder gas, elektriciteit en water. Daardoor moeten ze ook nog steeds elders verblijven. 

“Ik hoop het café zo snel mogelijk weer te openen. Als het van mij afhangt dit weekend al.” Met die woorden probeerde Mieke Vandamme zich vlak na de brand moed in te praten. Op 15 november sloeg het noodlot toe toen in de badkamer van hun appartement boven café Assebroek brand uitbrak. Door een kortsluiting aan de droogkast ontstond er brand en liep het gebouw grote schade op. De overbuurman kon Mieke, Jimmy en hun drie kinderen tijdig wekken, maar de vlammen hadden op dat moment al een ravage aangericht in de badkamer en keuken. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het café, maar toch is de kroeg sindsdien gesloten gebleven. Het is wachten op een akkoord met de verzekering vooraleer de schoonmaak kan beginnen. Op 12 december zitten de twee partijen opnieuw samen. Tot die tijd zitten de uitbaters zonder gas, elektriciteit en water. Daardoor verblijft het gezin ook al drie weken elders. 

Mieke Vandamme, buurman Dieter Desmet, Jimmy Verrecas en Dieter Van de Maele bij het café.
Benny Proot Mieke Vandamme, buurman Dieter Desmet, Jimmy Verrecas en Dieter Van de Maele bij het café.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo Stiglitz

    Hoe langer men wacht hoe meer schade er gaat worden door het regenweer en het vuile roet die is blijven liggen de kossten lopen zo op bedankt verzekering