Vernieuwd speelplein Sincfal is open

Een jongen en een meisje testen het klimparcours uit.
Foto Benny Proot Een jongen en een meisje testen het klimparcours uit.

Het vernieuwde speelplein Sincfal in de Calvariebergstraat is onlangs geopend.


"Tot voor kort lag het park er niet altijd even fris bij", zegt jeugdschepen Franky Demon (CD&V). " Ook het speelplein lag er niet meer in beste staat bij. De nieuwe toestellen hebben we op een leuke manier in het park geïntegreerd. Zo staat er onder de bomen een gloednieuw en avontuurlijk houten speeltoestel, waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren, glijden en hangen. Wat ook meteen in het oog springt zijn de meterslange geel-zwarte speelse balken.


Het gekleurde speeltoestel centraal op het plein hebben we behouden, want het is nog steeds in een goede staat. De oude schommels hebben we weggehaald en vervangen door een korfschommel en een gewone schommel. Voorts zie je her en der rode 'bulten' of zitstenen op het gras. De blikvanger van het speelplein is het fietsparcours voor de kleinsten in het park. Het traject vertrekt vanaf het wandelpad, maar baant zich al vlug een weg tussen de bomen en struiken.


Langs het parcours hebben we ook bultjes gemaakt zodat je als een volleerde Sven Nys 'jumpkes' kan maken." De Stad Brugge heeft voor de inrichting van het speelplein 68.000 euro vrijgemaakt. (KPK)