Varenslaan plots afgesloten, bewoners kunnen huizen niet uit: “We wisten van niks”

Het kruispunt aan de Varenslaan ligt helemaal open.
RV Het kruispunt aan de Varenslaan ligt helemaal open.

De politie van Brugge heeft pv opgemaakt over de werken aan de Lange Molenstraat en Varenslaan in Sint-Andries. De aannemer is er zonder verwittigen aan wegenwerken begonnen. Volgens schepen van Openbare Werken Philip Pierins (sp.a) is er zelfs geen vergunning. “Onze diensten weten van niks. De aannemer (RTS, red.) is op eigen houtje begonnen. Dit is compleet onbegrijpelijk." De huizen van de doodlopende Varenslaan, een zijstraat van de Lange Molenstraat in Sint-Andries, waren een hele dag niet te bereiken door de werken. “We  konden al van ‘s morgens onze huizen niet uit”, zegt bewoner Carolien Danneels. “We wisten van niks. We zijn ons huis aan het verbouwen en konden de werkmannen geen toegang geven. De werken liggen dus stil.” Ook de huisartsenpraktijk De Essen was een hele dag niet te bereiken. “We mochten een hele dag patiënten opbellen en hen op de hoogte brengen dat onze straat met de wagen niet bereikbaar was.” De stad laat het hier niet bij. “Ik laat onderzoeken wat fout gelopen is. In elk geval moeten die mensen opnieuw hun huizen in of uit kunnen”, belooft Pierins.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koen Van Crombruggen

    Hier van hetzelfde maar als men 1 oprit open legt komt het niet in de krant. Farys reageert niet, stad Gent evenmin. Maar wij moeten maar belastingen betalen.