Uniek in de provincie: Duvel op tap in Duvelorium

Olav Blancquaert test alvast de tap uit.
Benny Proot Olav Blancquaert test alvast de tap uit.
Wie problemen heeft met het inschenken van de perfecte Duvel, kan voortaan naar het Duvelorium in Brugge. Daar hebben ze het populaire bier als eerste in West-Vlaanderen op tap.

Het Duvelorium is het grote café van de attractie Historium op de Markt. “Door het complexe hergistingsproces en de grote hoeveelheid koolzuur van het bier leek het tot voor kort onmogelijk om ooit een Duvel van 't vat te drinken”, zegt Olav Blancquaert van brouwerij Duvel Moortgat. “We hebben drie jaar aan een installatie gewerkt waarmee het wel werkt. Duvel van het vat behoudt de hergisting, het alcoholpercentage en de authentieke smaak zonder in te boeten op kwaliteit.” 

Een Duvel van het vat is met vier graden een tikkeltje kouder dan vanop fles. “Het Duvelorium is de enige locatie in West-Vlaanderen die over deze tapinstallatie beschikt”, zegt Blancquaert. Andere locaties in ons land zijn de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, BOZAR en café Manneken Pis in Brussel en de Handelsbeurs in Gent. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.