Ga naar de mobiele website
^ Top

Twintigers schrikken buurt op met 'kalasjnikovs': "We wilden weten hoe het voelde om para te zijn"

De Brugse politie heeft maandagnacht twee jongeren gearresteerd die zich met wapens in het Tillegembos schuil hielden. Een alerte buurtbewoner merkte het verdachte duo op en alarmeerde de politie. Verschillende patrouilles kwamen ter plaatse, waarna de twintigers in de boeien werden geslagen. Het bleek uiteindelijk om valse wapens te gaan. "We wilden eens weten hoe het voelt om para te zijn", was hun verklaring.

De politie van Brugge was maandagnacht in opperste paraatheid toen ze om iets over 1 uur de melding kregen van twee gewapende mannen in het Tillegembos langs de Torhoutse Steenweg. Een buurtbewoner zag hoe de twee, gekleed met een bivakmuts en donkere kledij, door het bos liepen en zich verdacht gedroegen. "Ze hebben ook wapens bij zich", vertelde de man aan de politie. De melding werd meteen serieus genomen, waarna drie patrouilles meteen ter plaatse snelden. Omdat ze ervan uitgingen dat het duo effectief gewapend was, gingen ze voorzichtig te werk. Op de parking van het bos troffen de agenten een achtergelaten voertuig aan, dat later van de verdachten bleek te zijn. Toen ze de gewapende mannen in het vizier kregen, zetten die het aanvankelijk op een lopen. Toch kon de politie de twee snel overmeesteren.

Kalasjnikovs

Bij de arrestatie bleek al snel dat er van echte vuurwapens geen sprake was. De twintigers, 21 en 20 jaar uit Brugge, hadden wel degelijk kalasjnikovs bij zich, maar het waren er valse. Uit hun verklaring achteraf werd al snel duidelijk waarom de twee zich zo vreemd gedroegen. Naast de bivakmutsen en wapens, doken ze ook in grachten en slopen ze over de grond in het bos. "We wilden eens voelen hoe het is om een para te zijn", vertelden de fantasten aan de verbalisanten. Die konden niet lachen met het gedrag en gaven het dossier door aan het parket.


De jongeren werden uiteindelijk niet aangehouden, maar moeten zich in de toekomst wel nog verantwoorden voor de rechtbank. Daar wacht hen waarschijnlijk nog een zware boete. (MMB)Meld een bug