Stakers veroorzaken heel wat schade aan wegen in Zeebrugge: politie stelt proces-verbaal op

De vuurstokers veroorzaakten heel wat schade aan het asfalt in Zeebrugge
Politie Brugge De vuurstokers veroorzaakten heel wat schade aan het asfalt in Zeebrugge
De nationale staking van woensdag heeft letterlijk en figuurlijk z'n sporen nagelaten in de haven van Zeebrugge. Behalve het economisch verlies van 3 miljoen euro, raakten ook verschillende toegangswegen zwaar beschadigd. 

De afspraak met de vakbonden was op voorhand nochtans duidelijk: wie bij de bezetting vuur wou maken, moest dat doen in vuurkorven of tonnen. Toch hielden verschillende stakers zich niet aan de afspraak en stookten ze vuur op het wegdek. Verschillende toegangswegen raakten daardoor beschadigd. De politie bracht alle beschadigingen in kaart en stelde proces-verbaal op. Het parket van Brugge zal later moeten beslissen of de daders, als die al gevonden worden, worden vervolgd of niet. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rigobert Deleu

    Gisteren van alles in de fik steken en vandaag spijbelen voor het klimaat . Belachelijk . En die klacht ?? Vakbond zal zoals gewoonlijk van niets weten en de klacht zal toch geseponeerd worden . De politie moest maar haar werk doen , stakers mogen de openbare weg niet afzetten , dat was al strafbaar . Waar is het recht op werken ???