Stad strikt Vlaams geld voor aanpak De Dijk-Tempelhof

Recreatieve zone Het Tempelhof.
Benny Proot Recreatieve zone Het Tempelhof.
Brugge krijgt van de Vlaamse regering een conceptsubsidie voor het stadsvernieuwingsproject 'Stadssite De Dijk-Tempelhof'. Met dat geld kan een studie uitgevoerd worden, als eerste stap in een grondige vernieuwing van de gemeenschapsinfrastructuur in Sint-Pieters.

Sint-Pieters volgt hiermee Zeebrugge, waarvoor de stad eerder al een conceptsubsidie binnenhaalde. "Net als voor de omvorming van de Stadsrepubliek zijn we geselecteerd als een van de projecten die steun krijgen", zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). "We willen al langer de aantrekkelijkheid van Brugge-Noord verhogen. Tussen de Blankenbergse en de Oostendse Steenweg zijn daarvoor nog mogelijkheden. Net deze ruimte tussen Dijk en het Tempelhof verdient aandacht, omdat er zoveel te doen is."


Het Tempelhof is de recreatieve zone met diverse voetbalterreinen, een sportzaal en jeugdlokalen. De Dijk, de culturele ontmoetingsplek, bevat een cultuurzaal, een bibliotheek en een polyvalente ontmoetingszaal, met onder andere een buurtwerking. De centrale ligging, naast de historische kerk, maakt van deze stadssite een cruciale verbindingsplaats tussen de verscheidene delen van Sint-Pieters. "Er vinden catch- en bokstornooien plaats, en er zijn een fanfare gegroeid uit het buurtwerk, een bloeiend amateurtheater in de cultuurzaal en een sterke bibliotheekwerking", zegt Landuyt. "In de studie willen we de renovatie van de beide sites aanpakken." Hoeveel geld Brugge van Vlaanderen krijgt, wordt later bekend gemaakt. (BHT)