Skaters Tempelhof: "Wij hebben niets te maken met die vechtersbazen"

Jonas Goossens (vooraan rechts) met zijn skatevrienden. "Ook wij zijn ronduit tegen vechten."
Foto Mathias Mariën Jonas Goossens (vooraan rechts) met zijn skatevrienden. "Ook wij zijn ronduit tegen vechten."
De skaters aan het Tempelhof in Sint-Pieters willen niet geassocieerd worden met de jongerenbendes die de jongste week in verband worden gebracht met de buurt. "De mensen hoeven echt niet bang te zijn van ons. Beter nog: kom alstublieft met ons praten", richt Jonas Goossens (16) zich tot de buurt.

De vechtende jongerenbendes die in filmpjes op sociale media opdoken, worden steeds meer in één adem genoemd met het nieuwe skatepark aan het Tempelhof. Nochtans zijn de vechters - vaak jongens van amper 14 jaar - geen skaters. Wél hangen ze deze vakantie vaak rond in de onmiddellijke omgeving. "We betreuren dat we geassocieerd worden met vechtpartijen en dergelijke praktijken. Geloof me: ook wij zijn daar ronduit tegen", zegt Jonas Goossens, die in de vakantie bijna dagelijks in het park kwam skaten.


Ook Jonas en zijn vrienden zien de hangjongeren vaak in de buurt opduiken. "Ze zitten op een bankje of slenteren gewoon wat rond. Al mag je ze zeker niet te lang bekijken. Dan beginnen ze meteen te roepen met de vraag of we slagen willen", klinkt het bij de groep, die het betreurt dat het Tempelhof steeds meer een slechte reputatie krijgt. "Het zou zonde zijn als ze het park zouden sluiten door de aanhoudende overlast." De politie van Brugge houdt alvast een oogje in het zeil. Ook gisterenmiddag passeerde op verscheidene tijdstippen een patrouille. (MMB)