Ga naar de mobiele website
^ Top

Rusthuis af, nu nog 16 verplegers vinden

TEN BOOMGAARDE OPENT OVER TWEE MAANDEN AL DE DEUREN

Het nieuwe woonzorgcentrum Ten Boomgaarde ontvangt op 1 oktober 100 bewoners.
Proot Het nieuwe woonzorgcentrum Ten Boomgaarde ontvangt op 1 oktober 100 bewoners.
Woonzorgcentrum Ten Boomgaarde gaat over anderhalve maand weer open, maar er zijn nog steeds zestien verpleegkundigen tekort. Het OCMW heeft nochtans een jobbeurs georganiseerd en een wervingscampagne op poten gezet. "We zullen zorgkundigen als vervangers moeten inschakelen", zegt directeur Martin Jaques. "Maar ideaal is dat niet."

Eerst het goede nieuws: de timing van de nieuwbouw van woonzorgcentrum Ten Boomgaarde, nabij het Boudewijn Seapark in Sint-Michiels, wordt moeiteloos gehaald: op 1 oktober zullen de bewoners hun intrek kunnen nemen in veel ruimere, lichtere en moderne kamers. Het rusthuis zal dan 120 vernieuwde kamers tellen, met ook een cafetaria, kapsalon, pedicurelokaal en een dienstencentrum. Eerder al werden op de zorgsite 38 serviceflats gerealiseerd. Het gebouw ziet er ook een stuk beter uit dan het vorige. "Dat was tot op de draad versleten. De kamers waren te klein en te duister. Het hele, oude gebouw is gestript, de bewoners zijn tijdelijk verhuisd en er is een nieuwe vleugel aangebouwd. In niets valt het nieuwe gebouw nog met het oude te vergelijken", zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw (CD&V).

Niet genoeg

Maar er is ook minder goed nieuws. De voorbije maanden zocht het OCMW van Brugge op allerlei manieren naar nieuw personeel. 120 extra bedden betekent immers ook extra nood aan personeel. Vermoedelijk zullen op 1 oktober al meteen honderd senioren hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. "Daar hebben we veel personeel voor nodig. We hebben daarvoor een wervingscampagne opgezet. Personeelsleden van het OCMW die nieuwe arbeidskrachten aanbrachten, kregen ook een cadeau. Dat heeft zeker geholpen, maar het is niet genoeg. Ook de jobbeurs van enkele weken geleden heeft nog niet alle vacante jobs ingevuld", zegt De fauw.

Op de vingers getikt

Concreet zijn er nog een tweetal zorgkundigen tekort, maar vooral ook zestien verpleegkundigen. Die blijken op de arbeidsmarkt veel minder makkelijk te vinden. "Als we op 1 oktober die posities niet ingevuld krijgen, zullen zorgkundigen die taken even moeten overnemen", vreest directeur Martin Jaques. "Dat is geen ideale situatie, want we hebben die mensen ook nodig. Bovendien zullen we daarvoor op de vingers getikt worden. We hopen dat de komende weken toch nog sollicitanten komen opdagen. Dat is echt noodzakelijk om dit woonzorgcentrum goed te doen starten."


Geïnteresseerden kunnen op zondag 27 augustus langskomen tijdens de opendeurdag. Er zullen zes voorbeeldkamers klaar zijn. Ook buurtbewoners en andere Bruggelingen zijn er dan welkom.Meld een bug