Rooftoprestaurant wordt nieuwe trekpleister

BRUGSE HORECAFAMILIE OPENT ZAAK OP 40 METER HOOGTE

De horecafamilie Dendooven, bekend van 'Hof ter Doest' in Lissewege wil het restaurant openen in het voorjaar van 2018.
Benny Proot De horecafamilie Dendooven, bekend van 'Hof ter Doest' in Lissewege wil het restaurant openen in het voorjaar van 2018.
De jachthaven van Zeebrugge heeft er volgend jaar een absolute trekpleister bij. Langs de Rederskaai opent de Brugse horecafamilie Dendooven - bekend van 'Hof ter Doest' in Lissewege - in het voorjaar van 2018 rooftoprestaurant 'Njord' op veertig meter hoogte. Door de glazen ruiten van zeven meter hoog belooft het uitzicht fabuleus te worden. Het restaurant zelf biedt plaats aan 120 gasten. "We willen de bezoekers een onvergetelijke ervaring aanbieden", zegt David Dendooven.

Het imposante gebouw in de jachthaven van Zeebrugge is nog volop in opbouw en zal plaats bieden aan de check-in van de cruiseschepen. Op de eerste verdieping komt een grote conferentieruimte voor zakenmensen.


Een bouwfirma neemt diverse verdiepingen in beslag. Toch herbergt het pand ook een toekomstige trekpleister voor Zeebrugge. In het voorjaar van 2018 opent de Brugse horecafamilie Dendooven op de bovenste twee verdiepingen het rooftoprestaurant 'Njord'. De naam verwijst naar een zeegod in de Noorse mythologie. De eigenaars stellen alles in het werk om de locatie om te bouwen tot een nieuw pareltje aan de kust.


Voor de concrete invulling is het nog wachten tot de bouwwerken volledig achter de rug zijn. Al weet de familie meer dan ooit welke richting ze uitwillen met 'Njord'. "Het wordt een modern restaurant met de nadruk op lokale gerechten en specialiteiten. Uiteraard zullen er heel wat visgerechten op de kaart staan. We zitten vlakbij de Noordzee. Het zou zonde zijn om het niet te doen. Voor de inrichting leggen we de nadruk op warme tinten", legt David Dendooven uit.


Het rooftoprestaurant wordt gebouwd op veertig meter hoogte en zal omringd worden door ruiten van zeven meter hoog. Een uniek project langs de Vlaamse kust. Dat beseft ook de familie. "Het is de bedoeling om de bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Onze gasten zullen kunnen genieten van een fantastisch uitzicht over de jachthaven en Noordzee. Ook de drie Brugse torens zullen bij goed weer zichtbaar zijn. Als alles verloopt zoals we het in gedachten hebben, wordt het fantastisch", zegt David. Ruimte om er iets moois van te maken, is er genoeg. Het restaurant heeft een oppervlakte van 500 vierkanter meter en zal plaats bieden aan 120 gasten. Té veel details prijsgeven, wil de familie nog niet doen. Al lijkt het erop dat het 'zwevend stuk' tussen de twee verdiepingen een extra blikvanger wordt.

Op de twee bovenste verdiepingen van dit gebouw komt rooftoprestaurant 'Njord'.
Benny Proot Op de twee bovenste verdiepingen van dit gebouw komt rooftoprestaurant 'Njord'.

Potentieel

Opvallend genoeg werd Zeebrugge de laatste maanden vooral geassocieerd met een doods dorp waar handelaars stuk voor stuk afhaken. Toch gelooft de familie rotsvast in het potentieel. "Zeebrugge heeft zóveel te bieden. In de eerste plaats mikken we op zakenmensen uit de haven en de lokale bevolking. Maar waarom zouden we niet proberen cruisegangers te overtuigen een hapje te komen eten? De mogelijkheid is er alvast. Iedereen gelooft honderd procent in het project. We gaan er helemaal voor", besluit David Dendooven. In het voorjaar van 2018 opent de nieuwe parel van de jachthaven de deuren.