Rechter roept twee getuigen op in zaak tegen ex-buitenwipper van Club D: man riskeert 2 jaar cel voor vechtpartijen

Dancecafé Club D is in de Brugse Kuiperstraat gevestigd.
Siebe De Voogt Dancecafé Club D is in de Brugse Kuiperstraat gevestigd.
In de zaak tegen de voormalige portier van Club D in Brugge heeft de rechtbank donderdagmorgen twee getuigen opgeroepen. Sadaam D. ontkent betrokken te zijn geweest in drie vechtpartijen. De opgeroepen getuigen zouden dat moeten bevestigen. 

Op 14 februari 2016 was op de camerabeelden van Club D te zien hoe Sadaam D., een amateurbokser, het buiten aan de stok kreeg met een klant. Hij verkocht de man in het tumult een vuistslag. Drie maanden later werd een man uit het niets tegen de grond geslagen in het café. Hij hield een gebroken neus en hersenschudding over aan de slagen en duidde D. achteraf aan als dader. Op 29 oktober vorig jaar liet de portier opnieuw van zich horen. Opnieuw deelde hij een vuistslag uit aan een klant. Toen op 22 december een man verdacht werd van diefstal, werd ook hij tegen de grond gemept. “Telkens kwam de beklaagde niet opdagen voor z’n verhoor in de hoop de dans te ontspringen”, stelde de procureur vorige maand. “Het is telkens een figuurlijke middelvinger naar justitie.” Sadaam D. hangt 2 jaar cel boven het hoofd. Hij ontkent drie van de vier feiten en vraagt daarvoor de vrijspraak. De Brugse strafrechter wil twee getuigen laten verhoren. Op 25 april wordt de zaak verdergezet. Sinds het bekendraken van de feiten mag Sadaam D. niet meer in Club D. komen. Het danscafé werkt sinds eind vorig jaar ook met professionele buitenwippers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.