Ga naar de mobiele website
^ Top

Quizploeg KoeKedozeKlan is West-Vlaams zegekampioen

De leden van KoeKedozeKlan (v.l.n.r.) Adriaan, Vincent, Frederik, Kim, Bram, Arthur, Bram en Matthias. Grote afwezige is Thomas Dierendonck, naar wie de ploeg werd vernoemd.
Foto Bart Boterman De leden van KoeKedozeKlan (v.l.n.r.) Adriaan, Vincent, Frederik, Kim, Bram, Arthur, Bram en Matthias. Grote afwezige is Thomas Dierendonck, naar wie de ploeg werd vernoemd.

De quizploeg KoeKedozeKlan is de West-Vlaamse kampioen. "Van de 44 quizzen waar we aan deelnamen, hebben we er 20 gewonnen", vertelt Adriaan Clynckemaillie uit Middelkerke, een van de vaste leden van de ploeg. Die bestaat uit vijf vaste leden en vijf vaste gastspelers. "Het verschil met andere ploegen die voor de overwinning gaan, is dat wij eigenlijk gewoon een bende vrienden zijn. Plezier staat voor ons voorop. Na elke quiz gaan we telkens nog samen op café", gaat Adriaan verder. De naam KoeKedozeKlan is een knipoog naar de KKK. "Voor onze eerste quiz in 2011 zochten we een choquerende naam. Een van onze vaste spelers, Thomas Dierendonck, kreeg ooit de bijnaam Koekedoze en uiteindelijk vonden we KoeKedozeKlan wel grappig. Verder hoeft niemand er iets achter te zoeken. We werden er wel al enkele keren over aangesproken", legt Adriaan uit. Dit seizoen is de klan overigens het meest trots op de overwinning op de quiz van Chiro Leffinge. "Toen hebben we het gehaald van de veel sterkere 'Les Têtes Brûlées'." Maar de hoogst gerangschikte ploeg is KoeKedozeKlan nog lang niet. Niet elke overwinning levert evenveel punten op. "Onze sterkste prestatie was eigenlijk de derde plaats op de quiz Per Ronde Wijzer in Brugge, een quiz van een erg hoog niveau. Die uitslag hadden we nooit verwacht. Het volgende seizoen willen we alvast hoger dan 161ste eindigen op de algemene ranking van Vlaanderen." (BBO)Meld een bug