Politie onderzoekt schietpartij op garagepoort: motief blijft onduidelijk

Garagepoort Vaartstraat Brugge schietincident
Benny Proot Garagepoort Vaartstraat Brugge schietincident
De Brugse politie is een onderzoek gestart naar een schietpartij langs de Vaartstraat in Sint-Pieters. Een garagepoort werd er zondagnacht zeven keer beschoten. Naar de daders of het motief is het voorlopig gissen. Er raakte niemand gewond.

De politie en het parket waren maandag lange tijd in de weer met een sporenonderzoek en ondervroegen ook de buurt. Veel konden de buren echter niet kwijt, behalve dat ze in de loop van zondagnacht enkele luide knallen hoorden. Bij de Brugse politie bevestigen ze de schietpartij, maar willen ze verder niks kwijt in het belang van het onderzoek. Het was de bewoner zelf die de kogelinslagen opmerkte. Hij was op het moment van de feiten niet thuis. De schade door de kogels bleef gelukkig wel beperkt tot het materiële. Het onderzoek naar de dader(s) loopt nu volop verder. Er wordt ook bekeken of de bewoners zelf eventuele vijanden hebben. Op dit moment blijft het motief echter onduidelijk. 

Geschrokken

De bewoners zelf, een taxichauffeur uit Brugge en zijn partner, waren geschrokken door het incident. Ze willen zelf niet reageren op de feiten. Het is opvallend genoeg al de tweede keer op enkele maanden tijd dat het in het Brugs taximilieu tot een schietincident komt. In september kreeg een chauffeur al eens een kogel in de nek na een uit de hand gelopen ruzie onder taxichauffeurs. Al is het lang niet zeker of het schietincident van zondagnacht ook kadert in een ruzie tussen chauffeurs. Het parket van Brugge bevestigt dat er een onderzoek loopt. “Verdachten zijn er nog niet opgepakt", klinkt het. 

De politie van Brugge deed de nodige vaststellingen
Mathias Mariën De politie van Brugge deed de nodige vaststellingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.