Poging van Colombianen om trolley met 70.000 euro juwelen te stelen mislukt

Een professionele en sterk georganiseerde bende van Colombianen heeft op 29 augustus 2017 geprobeerd om een juwelier in Brugge liefst 70.000 euro juwelen afhandig te maken. 

De bende ging daarbij op uiterst uitgekiende wijze te werk. Ze volgden de groothandelaar in juwelen B.S. toen die in het centrum van Brugge net een bezoek had gebracht aan een juwelier. Hij sleepte daarbij een trolley voort waarin ter waarde van 70.000 euro aan juwelen staken. Vanaf dat moment werd de man ongemerkt gevolgd door 7 Colombianen. Die wisselden voortdurend van positie, zelfs om de 5 meter, waarbij ze via oortjes en hun gsm de ganse tijd met elkaar in verbinding stonden. Zo schaduwden ze de juwelier een tijd lang. Toen die aankwam bij zijn wagen in de Zuidzandstraat gingen ze over tot actie. Een van de mannen sprak B.S. aan en stelde een vraag. Een ander stak tegelijkertijd een van de banden van de wagen plat. Wellicht was het de bedoeling dat B.S. zo terug zou uitstappen, om zijn banden te controleren, waarna nog een ander teamlid de trolley uit de wagen kon graaien. De truc mislukte echter doordat een alerte wandelaar gezien had hoe de band werd lek gestoken en B.S. verwittigde. De Colombianen namen daarop de vlucht. Uit camerabeelden en via telefonieonderzoek kon het traject en de gesprekken van de Colombianen echter getraceerd worden. Zo konden enkele namen achterhaald worden. Een van de mannen, Cristian G., werd later gearresteerd na de diefstal van een laptop van 3.500 euro in de Fnac in Antwerpen. De man is echter intussen alweer op vrije voeten. Zo staat hij als enige van de bende terecht voor de feiten, en riskeert 1 jaar cel. Vonnis op 14 februari.

De dieven wilden toeslaan in de Zuidzandstraat.
Foto Proot De dieven wilden toeslaan in de Zuidzandstraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.