Plafond van nieuwe fietstunnel komt al naar beneden

Het plafond hangt al naar beneden.
Bart Huysentruyt Het plafond hangt al naar beneden.
Vreemde situatie in de recente fiets- en voetgangerstunnel aan de Boeverie in Brugge. Het bouwwerk werd pas eind april van dit jaar geopend, maar vertoont al mankementen. Het plafond hangt naar beneden. 

Dat merkte toekomstig gemeenteraadslid An Braem (Vlaams Belang) op. “Zo ontstaat er een gevaarlijke situatie. De passantenfietsbrug wordt veelvuldig gebruikt. Deze voormiddag waren er al zeshonderd fietsers gepasseerd. De oorzaak is waterinsijpeling. Dat was al snel te merken, want er stond al een tijdje een plas water onder de bewuste plek.” Schepen van Openbare Werken Philip Pierins (sp.a) is op de hoogte van het euvel. “We hebben de aannemer al gewezen op enkele mankementen. Dat er nu ook al een stuk plafond naar beneden komt, wisten we nog niet. Ik zal de nodige stappen ondernemen om de veiligheid daar te garanderen, maar deze situatie kan uiteraard niet blijven duren.” Pierins benadrukt dat er geen gevaar dreigt. “De politie is op de hoogte van het euvel. Het gaat om een stukje bepleistering dat losgekomen is. De fietstunnel afsluiten en alle fietsers door de Boeveriepoort sturen, zou veel gevaarlijker zijn.”

Al 600 fietsers namen gebruik van de tunnel omstreeks 11 uur 's morgens.
Bart Huysentruyt Al 600 fietsers namen gebruik van de tunnel omstreeks 11 uur 's morgens.
De politie zal mogelijk hekken rond de gevaarlijke plaats moeten zetten.
Bart Huysentruyt De politie zal mogelijk hekken rond de gevaarlijke plaats moeten zetten.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rigobert Deleu

    Plafond komt naar beneden maar er is geen probleem ??? Rare denkwijze van de schepen die zelfs niet op de hoogte was van dat feit . En daar moeten we het mee doen ?? Eerst moeten er ongevallen gebeuren , dan is het pas ernstig zeker ???