Parkeerwachter zélf betrapt: man (39) reed maanden op scanscooter ondanks levenslang rijverbod

illustratiebeeld
Benny Proot illustratiebeeld
Het parket van Brugge heeft een scanscooter van de Brugse parkeerwachters korte tijd in beslag genomen. De reden: de werknemer bleek al maanden rond te rijden terwijl hij een levenslang rijverbod had. 

De 39-jarige parkeerwachter werd begin februari veroordeeld tot het levenslang rijverbod omdat hij met drugs in het verkeer werd betrapt. De man was al twee jaar in dienst en besloot om gewoon verder te rijden met zijn scanscooter.  Dat is een van de befaamde bromfietsen die uitgerust zijn met een cameramodule achteraan en foutparkeerders betrappen. Nu werd de man dus zélf betrapt door de politie omdat hij geen geldig rijbewijs kon voorleggen bij een controle. Het parket besloot de bromfiets even in beslag te nemen, maar gaf die ondertussen terug vrij omdat het eigendom is van de werkgever OPC/Seris. Daar zeggen ze niet op de hoogte te zijn geweest van het levenslang rijverbod van de werknemer. Vast staat dat de 39-jarige de eerstkomende tijd niet meer met zijn scanscooter zal rondrijden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video