Nu ook 80 soorten kaas bij slagerij Ranson

Kristof Ranson en echtgenote Valerie Derdaele, die een opleiding kaasmeester heeft gevolgd.
Benny Proot Kristof Ranson en echtgenote Valerie Derdaele, die een opleiding kaasmeester heeft gevolgd.
Slagerij Ranson langs de Gistelse Steenweg, tussen de Platse en Varsenare, steekt in het nieuw. Bovendien pakt de familiezaak nu ook uit met een grote kaastoog.

De slagerij is al een begrip in Sint-Andries sinds 1924 en bestaat dus 94 jaar. Kristof Ranson (41), de vierde generatie, hanteert er het slagersmes. "We moeten mee met onze tijd", zegt Kristof, die vanaf nu ook een aparte toog voorbehouden heeft voor bereide gerechten. Dé blikvanger in de vernieuwde zaak is de uitgebreide kaastoog, waar echtgenote Valerie Derdaele (35) haar expertise kan etaleren. Ze volgde opleidingen tot kaasmeester en biedt tachtig soorten aan. De kazen worden ter plaatse nog gerijpt. "We willen ons graag onderscheiden van andere slagerijen door die extra service aan de klanten aan te bieden", zegt Valerie. "Klanten kopen niet meer alleen toespijs, maar wisselen graag af met een stukje kaas. De soorten zijn hier heel divers en het aanbod wordt heel regelmatig vernieuwd." Het kaasassortiment kreeg zelfs een naam: 't Kaaskorstje. Je kan er ook kaasplanken verkrijgen. Kristof en Valerie zijn al elf jaar de zaakvoerders. Zij zagen de slagerij de jongste jaren veranderen. "Ook nu weer is de slagerij een stukje groter geworden. Ooit is mijn overgrootvader hier gestart, op een heel kleine oppervlakte. Sindsdien zijn we stelselmatig gegroeid." (BHT)