Nieuwe protestactie aan Sint-Donaaskerk: “We blijven vechten voor veilig Zeebrugge”

Actie Sint-Donaaskerk en aan woning pastoor in Zeebrugge
Benny Proot Actie Sint-Donaaskerk en aan woning pastoor in Zeebrugge
Een twintigtal actievoerders heeft donderdagmiddag een spontane betoging gehouden aan de Sint-Donaaskerk in Zeebrugge. Ze gingen ook verhaal halen bij de plaatselijke pastoor Fernand Maréchal. “We blijven vechten voor een veilig Zeebrugge", zegt initiatiefnemer Jordy Commeyne. 

De actie komt er bijna twee weken na de Mars voor Veiligheid, die toen honderden betogers op de been bracht. De actievoerders zijn de aanhoudende problematiek met transmigranten in Zeebrugge beu en willen dat aan de kaak stellen door hun acties. Donderdagmiddag was er zo een spontane betoging met een twintigtal mensen. Met spandoeken vatten ze post aan de Sint-Donaaskerk en aan de deur van de pastoor. “We laten Zeebrugge niet los tot er veiligheid is voor de inwoners en werkende mensen”, aldus Jordy Commeyne. “Er zullen zeker nog acties volgen.” De politie werd op de hoogte gebracht, maar moest uiteindelijk niet tussenbeide komen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.