N-VA: "Zo willen wij Zeebrugge reanimeren"

Benny Proot
De grootste Brugse oppositiepartij N-VA heeft een plan klaar om Zeebrugge weer op de kaart te zetten als badplaats.

Volgens de partij is dat dringend nodig, omdat steeds meer handelszaken de badplaats verlaten. "Je vindt er zelfs geen schepijs meer", zegt raadslid Geert Van Tieghem. "Behalve twee geslaagde muziekfestivals deze zomer (Bomboclat en Wecandance, red.) viel er maar weinig te beleven. Het ziet er troosteloos uit, misschien wel de minst aantrekkelijke kilometer langs de Vlaamse kust."


Daar wil de N-VA iets aan doen. Ze hebben een pak voorstellen klaar om Zeebrugge te reanimeren. "Verfraai de toegang tot de badplaats, pak ook het zwerfvuil aan", zegt Van Tieghem. "Verder zien we mogelijkheden om strandhuisjes te bouwen op de westelijke strekdam. Zo krijg je een uniek zicht op zee en op de haven. Leg ook een breed wandelpad aan tot aan de vloedlijn, zodat iedereen makkelijk de zee kan bereiken. Voorzie ook in een houten fietspad langs de duinen tussen Zeebrugge en Blankenberge. Bekijk of het mogelijk is om een toeristentreintje in te zetten met uitstappen naar Lissewege, de vismijnwijk of de haven."


Lijsttrekker Pol Van Den Driessche is ook het voorstel genegen om een zwembad op het strand te plaatsen. Eerder had Open Vld die suggestie al gelanceerd. "Bekijk of je hiervoor kan samenwerken met energieleverancier Elia. In de winter kan het zwembad als kunstijsschaatspiste gebruikt worden. Laat ook pop-upstrandbars toe om de beleving groter te maken. En laat horeca in Zeebrugge geen terrastaks meer betalen. We moeten de heropstart daar maximaal ondersteunen." De partij gaat met de voorstellen naar de stad en de Vlaamse overheid, maar is duidelijk al bezig met haar verkiezingsprogramma. "De toekomst van Zeebrugge zal een belangrijk item worden", aldus Van Den Driessche. (BHT)

Benny Proot
Benny Proot