N-VA vervroegt campagne met filmpje

NA COMMOTIE ROND ANN SOETE WIL PARTIJ FOCUS OP INHOUD

Uit het filmpje: N-VA-leden broederlijk samen op het strand. Let ook op het nieuwe logo van PVDD in de linkerbovenhoek.
RV Uit het filmpje: N-VA-leden broederlijk samen op het strand. Let ook op het nieuwe logo van PVDD in de linkerbovenhoek.
N-VA Brugge schiet de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen nu echt op gang. Een filmpje met lijsttrekker Pol Van Den Driessche moet de heisa rond de opgestapte Ann Soete helpen vergeten. "Pol creëert een groep die enorm goed aan elkaar hangt", stelt voorzitter Dirk Barbier in het filmpje.

In het filmpje gaat alle aandacht naar de lijsttrekker van oktober 2018: Pol Van Den Driessche. Hij licht al een tipje van de sluier over de onderwerpen waarmee N-VA volgend jaar de kiezer in Brugge wil overtuigen. "Economie, handel, Zeebrugge en toerisme zijn thema's die aan bod zullen komen", zegt Van Den Driessche. "Het is een kort en krachtig filmpje. In alle centrumsteden wil onze partij de lijsttrekker op die manier voorstellen."

RV

Zonder Soete

Een toeval dat dit filmpje net nu gelanceerd wordt in Brugge, is het allerminst. Eind vorige week liet Ann Soete weten dat ze de partij verlaat en als onafhankelijke verder gaat. Ze liet het niet na om het 'vrouwonvriendelijke' imago van PVDD als een van de redenen te geven.


"De filmpjes zijn afgelopen zomer al opgenomen en hebben dus eigenlijk niks te maken met die commotie", reageert Van Den Driessche. "Maar het is wel zo dat we het filmpje wat sneller op het publiek loslaten. Kwestie van aan te tonen dat het wel degelijk om inhoud gaat." Van Ann Soete, die deze zomer al niet meer naar de bijeenkomsten van de partij kwam, is in het filmpje overigens geen spoor.

Deze uitspraak van voormalig Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche over Club Brugge lokt verbolgen reacties uit op sociale media.
RV Deze uitspraak van voormalig Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche over Club Brugge lokt verbolgen reacties uit op sociale media.

Club en Cercle

Een van de opvallende uitspraken in het filmpje gaat over Club Brugge van de voormalige Cercle-woordvoerder. "Club, en ook Cercle, zijn echte visitekaartjes voor onze stad. Waar je ook gaat in het buitenland, mensen kennen die voetbalteams. Ik wil zowel Club als Cercle meer uitspelen als troefkaart voor de stad." De uitspraak werd gisteren al meteen flink becommentarieerd op sociale media.


Verder steekt lokaal voorzitter Dirk Barbier de loftrompet over de teamspirit binnen N-VA. "Pol kan bijzonder enthousiasmerend werken op een groep. Hij creëert een team dat enorm goed aan elkaar hangt." Na de gebeurtenissen van vorige week mag je daar op zijn minst een vraagteken achter plaatsen. "En toch kloppen die woorden helemaal", verdedigt Van Den Driessche de woorden van zijn voorzitter. "Afgelopen zaterdag waren we met 125 man op onze jaarlijkse barbecue. Vorig jaar waren dat maar 76 mensen. Het toont aan dat er heel veel mensen achter ons staan en dat de sfeer goed zit. Zelfs nationaal ondervoorzitter Sander Loones kwam onverwacht langs. Neen, het team hangt écht goed aan elkaar." En zo is de verkiezingsstrijd helemaal geopend in Brugge. "De campagne is echt gestart", zegt PVDD. "We gaan de kiezer niet alleen overtuigen met affiches en folders, maar ook op sociale media."

Concurrenten

Ook bij de concurrenten van Van Den Driessche maken ze zich overigens op om stilaan met voorstellen naar de kiezer te gaan. Meerderheidspartijen sp.a en CD&V hopen dat de Bruggeling overtuigd wordt met realisaties die de komende maanden hun beleid moeten verdedigen. Ook Open Vld'ers Mercedes Van Volcem en Jasper Pillen werken volop voorstellen uit.