Lunapark omgetoverd tot mobiele cultuurzaal

De Belgiek zal zeven keer in Brugse wijken staan.
Foto Benny Proot De Belgiek zal zeven keer in Brugse wijken staan.
Gisteren is 'De Belgiek' voorgesteld in Lissewege. Dit is een 'mobiele cultuurzaal' die de stad gratis ter beschikking stelt aan de Brugse Buurtcomités. 'De Belgiek' kan dienst doen als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplaats, theaterzaal en muziekzaal.

De mobiele cultuurzaal zal telkens een heel weekend in een Brugse buurt neerstrijken. "In de zomer zijn veel feesten, maar het weer zit niet altijd mee", zegt schepen van evenementen Annick Lambrecht (sp.a). "Daarom hebben wij een soort oud lunapark laten omtoveren tot een zaal waar mensen binnen kunnen zitten om allerlei activiteiten samen met de buurt te doen. Op vrijdagavond is er steeds volkscafé Belgiek waarbij de mensen van Brugge Plus zullen muziek draaien, de zaterdag en zondag kunnen de buurtcomités zelf invullen met activiteiten die ze fijn vinden. Dat kan gaan van een spelletjesavond tot buurtfeest, van een cinema tot kinderdisco en van een ruilbeurs tot een naainamiddag. Brugge Plus zet alles op en we vragen vrijwilligers om mee te helpen. Mensen van de buurt zullen dat met veel plezier doen. Het lunapark zelf heeft 70.000 euro gekost, maar zal vele jaren meegaan." De rijdende cultuurzaal is uitgerust met een bar, een licht- en klankinstallatie en een podium. Dit jaar zal De Belgiek zeven keer een weekend in de Brugse wijken opgesteld staan.


Buurtcomités kunnen hun kandidatuur indienen vanaf 11 maart in de Stadshallen op de avond van de voorstelling van de Brugse Buurtcheques. Daarna kunnen ze dat nog doen via mail. Alle kandidaturen moeten ten laatste tegen vrijdag 27 maart binnen zijn. Dan vindt een selectie plaats op basis van locatie en spreiding. Meer info kan je krijgen via stef.de.blieck@bruggeplus.com.


(KPK)