Lid van dievenbende die kinderen inzette bij inbraken, krijgt 4 jaar cel: man beweerde nochtans dat hij amper 15 jaar oud was

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Tien jaar na de feiten heeft een Kroaat in de Brugse rechtbank vier jaar cel gekregen voor zijn betrokkenheid bij een zigeunerbende die liefst meer dan honderd feiten pleegde. De man beweerde dat hij op het moment van z’n arrestatie amper 15 jaar oud was. Bij verstek had hij vijf jaar cel gekregen.

Het dossier draaide om drie zigeunerfamilies uit het voormalige Joegoslavië, die vanuit Charleroi kinderen op pad stuurden om in gans België inbraken te plegen. De speurders brachten tussen januari 2009 en april 2010 liefst 84 inbraken, 25 inbraakpogingen, 2 diefstallen met geweld en 9 gewone diefstallen in kaart. Op 15 maart 2016 werden de kopstukken in de Brugse rechtbank veroordeeld tot negen jaar cel. In beroep kregen Kinkon S. en zijn vrouw Kalina M. respectievelijk acht en zeven jaar. In totaal verklaarde de rechtbank ook 650.000 euro verbeurd. Naast het koppel werden ook heel wat andere beklaagden veroordeeld tot strenge, effectieve celstraffen. Onder hen M.M. uit het Kroatische Osijek die bij verstek vijf jaar cel kreeg. Recent werd de man gearresteerd in Frankrijk en uitgeleverd aan België. Op z’n nieuw proces beweerde hij slechts 15 jaar oud te zijn geweest op het moment van z’n arrestatie. De botscan wees echter uit dat M. op dat moment 19 was.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    En waarom moet dat proces dan 10j duren? Alle slachtoffers moeten dan ook zo lang wachten op vergoeding van de geleden schade. Natuurlijk zullen ze geen geld hebben zogezegd, maar zigeuners rijden wel met dikke auto's met grote caravans van het nieuwste type. Ooit daar al eens onderzoek in gedaan, waarvan het geld komt voor deze dure spullen. En zeg niet dat het familiekapitaal is na al die vele generaties.

Video