Kookeet op weg naar 120.000 bezoekers

Pieter Aspe proefde het gerechtje van Dominique Persoone.
Foto Benny Proot Pieter Aspe proefde het gerechtje van Dominique Persoone.
Het gastronomisch festival Kookeet sloot gisteren af met een bezoekersaantal tussen de 100.000 en 120.000.

Dat zijn recordcijfers en wellicht een evenaring van 2015, toen er 120.000 mensen afzakten naar het plein onder de balkonrotonde in Brugge.


De laatste dag, traditioneel iets minder druk dan de zondag maar drukker dan de zaterdag, loste opnieuw alle hoge verwachtingen in. Bij restaurant L.E.S.S. waren ze zelfs sneller dan verwacht door hun vleesvoorraad heen. "Dat hebben we dankzij Horeca Totaal toch kunnen oplossen", klinkt het. "Ons hapje viel duidelijk in de smaak. Er zijn er meer dan 4.000 de toog gepasseerd."

Meer omzet

De organisatoren van Brugge Plus noteerden op zaterdag een omzetstijging van 8,75 procent, op zondag was er een stijging met 5,33 procent in vergelijking met vorig jaar.


Ter vergelijking: vorig jaar klokte Kookeet af op een omzet van 1,2 miljoen euro. Dat zal dus nu een stukje meer zijn.


"Er is eigenlijk niks fout gelopen en daar zijn we toch heel blij om", zegt schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V). "De bezoekersaantallen tonen aan dat er geen sleet zit op de formule. Het prachtige weer speelde in onze kaart."

Pieter Aspe

Op de laatste dag kwam ook auteur Pieter Aspe langs in Brugge. De succesauteur kwam het hapje van chocolatier Dominique Persoone proeven. Die had namelijk een plaats délict op zijn bord getoverd en het 'Belt Aspe mor ut congé' genoemd. "Lekker", vond Pieter Aspe. "Deze moord los ik liever op door hem op te eten." (BHT)