Komt viskok van het jaar uit Brugge?

Olivier Dumalin van de Culinaire Traiteur Ducheyne en Hendrik Dequeker van Restaurant Kok au Vin uit Brugge maken kans op de titel van 'Viskok van het Jaar 2017'. Op 21 november nemen ze het tegen drie andere finalisten op in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. De kok met het lekkerste en meest originele gerecht met tongschar, vis van het Jaar 2016, pakt de prestigieuze titel. Een vakjury, voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Olivier Dumalin combineert gegrilde tongschar, met schorseneer, girolles en jus van girolles. Hendrik Dequeker bakt tongschar op graat en kiest voor peterselie, boschampignons en Steenbrugge blond. Guillaume Noël van restaurant Sans Cravate was in 2011 'Viskok van het jaar' en Jonathan Oliver van Restaurant De Jonkman schreef in 2014 de titel op zijn naam. (KPK)