Kok au Vin heropent met ludieke gevel

Personeelsleden Hendrik Dequeker, Robbe Dedecker en Frederic Bruneel bij de Drive in-gevel van Kok au Vin.
Foto MMB Personeelsleden Hendrik Dequeker, Robbe Dedecker en Frederic Bruneel bij de Drive in-gevel van Kok au Vin.
Twee dagen nadat een zwangere vrouw de gevel van restaurant Kok au Vin heeft geramd, ging de zaak gisteren weer open. Mét een nieuwe gevel, waarop een knipoog naar het ongeval staat. "Niemand raakte gewond, dus hebben we maar besloten er de humor van in te zien", zegt zaakvoerder Jurgen Aerts.

Het ongeval gebeurde maandagochtend in de Ezelstraat in Brugge. Een zwangere vrouw begon te slippen, raakte van de weg en ramde de gevel van restaurant Kok au Vin. De auto was rijp voor de schroothoop en de gevel werd vernield. De vrouw en haar baby kwamen ongedeerd uit de crash. Gisteren opende de zaak opnieuw de deuren. Vooral de nieuwe gevel sprong in het oog. "In afwachting van de renovatiewerken binnen enkele maanden wilden we iets ludieks doen", vertelt zaakvoerder Jurgen Aerts. "Vrijwel meteen kwam het idee om 'Drive in' op de voorlopige gevel te schilderen. Niemand raakte gewond bij het ongeval, dus we vonden dat wel kunnen."


De zaakvoerders kregen al verschillende positieve reacties en zijn zelf ook tevreden met het resultaat. "Zowel het personeel als de klanten reageren enthousiast. Ook op Facebook zijn de reacties positief. Dat is voor ons het belangrijkste, want het ongeval kon grotere gevolgen gehad hebben. We proberen dus een positieve draai te geven aan dit ongeval. Bij deze is dat wel gelukt", vindt Jurgen.


Het personeel beaamt. "Een leuk idee. Het valt op en zo komen we nog eens extra in de kijker", lacht chef-patisserie Hendrik Dequeker. (MMB)