Jonge transmigrant naar rechter voor aanranding in tankstation

De feiten vonden plaats in dit tankstation langs de Kustlaan in Zeebrugge.
Foto Proot De feiten vonden plaats in dit tankstation langs de Kustlaan in Zeebrugge.
Een jonge transmigrant moet binnen een drietal weken voor de correctionele rechtbank verschijnen voor een aanranding en poging tot verkrachting in Zeebrugge. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist.

Ali M. stapte begin oktober het winkeltje binnen van een tankstation langs de Kustlaan. Hij begon de verkoopster lastig te vallen en te betasten. De 24-jarige vrouw liet zich niet doen en slaagde erin de jongeman buiten te zetten. Ze verwittigde de politie, die de jongeman even verderop in de boeien kon slaan. De transmigrant beweerde een 16-jarige Marokkaan te zijn, maar een botscan wees uit dat hij meerderjarig is. Volgens zijn advocate had haar cliënt geen slecht bedoelingen. “Hij was zelf erg geschrokken van de negatieve reactie van het slachtoffer”, klinkt het. Ali M. zit nog steeds in voorhechtenis. De raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdagvoormiddag nog zeker tot de aanvang van het proces.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter De Meulenaer

  Ach wat! De rechter zal ook deze weer vrijspreken. Zolang ze maar aan hun eigen familie en vriendenkring niet raken.

 • raf janssens

  Het was natuurlijk weer een brave jongen die een klein beetje verward was.

 • Liesbeth Bal

  Een schande dat zo iets weer kan in ons land.

 • Inge Chico

  oppakken en afvoeren naar thuisland, deze illegaal is goed op de hoogte van ons wetssysteem vermits hij liegt over zijn leeftijd, een paar uren vast en hopsake terug de straat op en uitkijken naar een nieuw slachtoffer. Stomme justitie en laks beleid.

 • Carine Poelman

  Zo mannen moeten onmiddellijk het land uitgezet worden, geen kosten aan doen, weg ermee