Jan Posman wint Aspe Award

Tijdens een groot feest in La Brugeoise in Brugge heeft misdaadauteur Pieter Aspe zijn Award 2017 uitgereikt aan Jan Posman. Hij won de talentenjacht met zijn verhaal 'Rakker Harley'. Het is de derde keer dat de Aspe Award wordt uitgereikt. De award gaat naar het beste van tien genomineerde kortverhalen. De schrijfopdracht voor de kandidaten was een verhaal van precies 1.700 woorden - dat is net zoveel als Pieter Aspe elke dag schrijft - en het verhaal moest beginnen met de eerste zin van het nieuwe boek van Pieter Aspe. Dit jaar was dat 'Weet je zeker dat hij er niet is vanavond?'.


De tweede plaats was voor Benedikte Van Eeghem uit Brugge. Zij won het volledig oeuvre van Pieter Aspe. "Ik vind het bijzonder fijn om te schrijven, maar de combinatie schrijven, job en gezin met twee kinderen lukt niet altijd makkelijk. Misschien moet ik nu toch eens een boek gaan schrijven."


Pieter Aspe stelde tegelijk ook twee nieuwe boeken voor: 'De Butlerknop' en de graphic novel 'Afscheid van een muze'. (BHT)