Iraniër verstopt minderjarige in koffer van Jaguar op takelwagen en riskeert nu 30 maanden cel

De Iraniër werd geklist toen hij wilde inschepen op de ferry in de haven van Zeebrugge.
Foto Benny Proot De Iraniër werd geklist toen hij wilde inschepen op de ferry in de haven van Zeebrugge.
Een 43-jarige Iraniër riskeert 30 maanden cel voor mensensmokkel. De man werd in de haven van Zeebrugge betrapt met een minderjarige in de koffer van zijn Jaguar. Die had even voordien panne gehad en stond op een takelwagen.

Het waren de bewakingsagenten van P&O Ferries die op 15 november de scheepvaartpolitie verwittigden. “Ze vermoedden dat er illegalen in een getakelde Jaguar verstopt zaten”, aldus de procureur. “De koffer kon niet open. Via de achterbank ontdekten de agenten dat er een minderjarige in de kofferbak onder een deken zat.” De Iraanse bestuurder, die in het Britse Sheffield woont, had ook een kleine hoeveelheid heroïne op zak. Hij verklaarde dat z’n sportwagen een dag eerder in panne was gevallen in Duinkerke en met een Franse takelwagen naar Zeebrugge was gebracht. In zijn gsm trof het gerecht verschillende berichten aan die gelinkt konden worden aan mensensmokkel. De man zelf ontkent. “Hij is een Koerd en handelde uit liefdadigheid”, pleitte z’n advocate Nadia Lorenzetti. “Hij had de gevolgen van z’n daden nooit zo zwaar ingeschat. Mijn cliënt heeft nierproblemen. Hij gebruikt heroïne om de pijn te bestrijden.” 

Het openbaar ministerie eiste in totaal 33 maanden cel en vroeg de rechter om de Jaguar verbeurd te verklaren. Uitspraak op 22 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.