Inwonersaantal Brugge stijgt dankzij...Zeebrugge

Brugge telt elk jaar meer inwoners, onder meer dankzij de toename in Zeebrugge.
Benny Proot Brugge telt elk jaar meer inwoners, onder meer dankzij de toename in Zeebrugge.
De aangroei van het aantal inwoners in Brugge is vooral te danken aan Zeebrugge. Dat blijkt uit de meest recente bevolkingscijfers.

Vorige week raakte bekend dat Brugge een recordaantal inwoners telde op 1 januari 2019. Dat zijn er 118.241, ofwel bijna 1.000 meer dan vijf jaar geleden. De meeste aangroei over die periode is geteld in Zeebrugge, met een toename van 274 inwoners. Ook Sint-Kruis, het stadscentrum en Assebroek boeren goed, met telkens meer dan 200 inwoners meer dan in 2014. “Van een stadsvlucht is in Brugge helemaal geen sprake”, zegt schepen van Bevolking Ann Soete (Open Vld Plus). “Ook de toename in Zeebrugge is goed nieuws: het toont aan dat het nog altijd interessant is om in onze kustgemeente te wonen, ondanks de druk van de haven." Maar er zijn ook deelgemeenten die minder inwoners tellen dan vijf jaar geleden. De daling is het grootst in Sint-Andries, met een afname van liefst 274 inwoners. Ook Koolkerke en Sint-Michiels kenden een daling, al gaat het om verwaarloosbare aantallen. Het uitblijven van nieuwe verkavelingen in die deelgemeenten is een van de oorzaken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.