Illegaal bekent – zonder het zelf te beseffen – schijnhuwelijk en krijgt opnieuw 10 maanden cel

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
De Brugse strafrechter heeft een Marokkaan opnieuw 10 maanden cel gegeven omdat hij al 8 jaar illegaal in het land verblijft. Ibrahim S. gaf twee weken geleden nog zonder het zelf te beseffen toe dat hij een vrouw zocht om aan papieren te geraken.

De Brugse strafrechter geloofde eind vorige maand zijn oren niet toen hij S. zijn verhaal hoorde. De Marokkaan verblijft al sinds 2011 in België maar heeft nog steeds geen geldige papieren. Hij werd daarvoor in 2016 al eens veroordeeld en kreeg ook vorig jaar bij verstek 10 maanden cel. S. tekende echter verzet aan en verscheen zo opnieuw voor de correctionele rechtbank. Vrijdagmorgen verklaarde de strafrechter het verzet ongegrond. Het gedrag van Ibrahim S. op de vorige zitting zal daar zeker toe bijgedragen hebben. “Ik heb al verschillende malen geprobeerd meisjes te ontmoeten om met hen in het huwelijksbootje te treden”, zei de man. “Bovendien kan ik een contract van een werkgever voorleggen.” S. bekende zo ongewild zich in te laten met schijnhuwelijken en illegale tewerkstelling. De rechter moest hem erop wijzen dat die zaken illegaal zijn voor wie geen verblijfsvergunning heeft.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.