Ignace Wattenberge is Eerste Kok van België

Ignace Wattenberge aan de slag in de keuken.
Benny Proot Ignace Wattenberge aan de slag in de keuken.
Ignace Wattenberge (36), sous-chef van restaurant Fleur de Lin in Zele, heeft gisteren de wedstrijd Eerste Kok van België 2018 gewonnen in hotelschool Spermalie in Brugge. Bij de maîtres ging de titel naar Paul-Henri Cuvelier uit Etikhove.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Club Prosper Montagné die op zoek gaat naar 's lands beste talent. Het is al de derde keer dat restaurant Fleur de Lin de winnaar aflevert. Dat gebeurde eerder ook al in 2011 en 2016. Wattenberge streed met vier andere finalisten om de prestigieuze titel. "We moesten in totaal drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met groenten en een kippenei met granen of zaden als garnituur, een eigentijdse versie van zeetong 'Normande' als hoofdgerecht en een dessert met koffie, melkchocolade 'Vietnam' Belcolade en citrusvruchten", vertelt Ignace Wattenberge. "De vakjury, met in de rangen onder meer topchef Peter Goossens en ambassadeur Angelo Rosseel, was nogal lyrisch over mijn bereiding. Dat doet natuurlijk ongelooflijk veel deugd", zegt de winnaar. Vijf finalisten streden om de titel, maar geen enkele kwam uit onze regio. (BHT)

Paul-Henri Cuvelier is de Eerste Maître d'Hôtel van België.
Benny Proot Paul-Henri Cuvelier is de Eerste Maître d'Hôtel van België.