Groen Brugge voert actie voor fietsdoorgang aan werf Elia

Actie Groen Brugge
rv Actie Groen Brugge
Groen Brugge wil de fietsambitie van het stadsbestuur verder ondersteunen. “Van Brugge een échte fietsstad maken, dat zit hem echter in de kleine dingen”, klinkt het bij de partij. 

Maandagmiddag voerde de partij actie voor doorgang voor fietsers aan de werf van Elia ter hoogte van de Jules Van Praetstraat op de grens van Koolkerke en Sint-Jozef. Door de impact van de werken is er tijdelijk enkelrichtingsverkeer ingevoerd tussen de Noorweegse Kaai en de Louis De Potterstraat. De regel geldt voor alle verkeer. “Nochtans ligt er in de richting Brugge een gemarkeerde fietsstrook, in de juiste rijrichting en met paaltjes afgescheiden van de rijweg”, merkt de partij op. Buurtbewoonster en Groen-secretaris Kelly Van Simay vult aan: “De werken betekenen voor fietsers toch wel een behoorlijke omweg. Terwijl je naar Brugge of Sint-Kruis perfect gebruik kunt maken van de fietsstrook. Niet het meest comfortabele fietspad van Brugge, maar wel bruikbaar en vooral zonder omweg. Je ziet het dan ook dagelijks gebeuren. Het zou perfect correct kunnen, maar zonder onderbord M3 is het vandaag onwettig. We willen het stadsbestuur en de lokale politie een handje helpen en daarom hebben we een M3-verkeersbord als cadeautje klaar. De M3 zorgt ervoor dat fietsers en bromfietsers klasse A uitgesloten worden van het verbodsbord waar het onder geplaatst wordt.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rigobert Deleu

  Karin, proficiat , dat is dus zoals ik zei , veel geblaat weinig wol en vooral veel nodeloos lawaai . Meer moest ik niet horen . Hoe luid jullie toeter mag staan , niet iedereen zit te wachten om jullie commentaar , jullie weten alles beter maar veel goede oplossingen van een probleem heb ik van jullie nog niet gehoord integendeel .

 • Karin ROBERT

  @Nathalie Baert en Frederik Lootens... We ondersteunen het fietsbeleid, doen een aanvullend voorstel én geven een cadeautje.... Als dat niet positief én opbouwend is! :-)

 • Nathalie Baert

  Ik wandel dagelijks met mijn hondje voorbij de werf aan de Noorweegse kaai. Wat mij vooral opvalt is dat de werf en de signalisatie heel verzorgd is.Ook de arbeiders zijn heel behulpzaam en vriendelijk.Trouwens verderop werden de mooie bomen beschermd met bomengordels,om ze te beschermen tegen mogelijke schade.(Nog niets v schade opgemerkt) En ja Groen,een beetje meer bewegen is zo gezond met het prachtige lenteweer. Sorry Groen dat ik het positief wil houden.

 • Frederik Lootens

  Groen groen,maar steeds opmerkingen maken.Wees eens aub een beetje constructief en positief.De lentezon is volop v de partij,en jullie maken WEEROM bezwaar om 5 minuutjes om te rijden.Trouwens ik woon toevallig wat verderop ,en deze maatregel werd opgelegd om het voor de fietsers veilig te houden,omdat er tijdelijk(nog 1maand) zwaar werkverkeer moet passeren in deze zone.Echt we begrijpen niet waarom jullie steeds op een negatieve manier in de kijker willen komen.

 • MARCEL VERMEERSCH

  Ik woon daar,. Groen heeft hier inderdaad groot gelijk,. En Rigober,. Ik fiets echt heel veel,.,en omleidingen storen soms niet en soms wel,. Soms heeft men tijd en soms

Video