Geen uppercut voor King’s Cobra: boksers kunnen terecht in sportzaal Koninklijk Atheneum

De leden kunnen sparren in de sportzaal van het Koninklijk Atheneum.
Benny Proot De leden kunnen sparren in de sportzaal van het Koninklijk Atheneum.
Boksclub King’s Cobra blijft bestaan. De leden stonden bijna op straat, maar hebben dankzij de stad en het Koninklijk Atheneum een nieuwe stek gevonden.

De leden van King’s Cobra trainen sinds de oprichting in 2012 in de Slachthuisstraat 20 in Sint-Pieters, boven de snookerclub. De toekomst van het pand oogde onzeker, waardoor de club op straat dreigde te staan. Sinds januari was de boksclub op zoek naar een alternatief. “Maar vanaf deze maand kan de club terecht in de sportzaal van het Koninklijk Atheneum (KA) Brugge aan de Sint-Clarastraat, in de Brugse binnenstad”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “De stad sluit immers overeenkomsten af met scholen die bereid zijn om hun sportinfrastructuur na schooltijd open te stellen.”

‘Memorial Fernand Roelands’

Boksclub King’s Cobra is een van de grootste boksclubs van West-Vlaanderen en telt een vaste kern van 60 leden. Paradepaardje is het jaarlijks boksevenement, de ‘Memorial Fernand Roelands’, traditioneel op 1 mei in sporthal Tempelhof. De boksclub zal op de site van het KA trainen: maandag en woensdag van 18 tot 20 uur en op dinsdag en donderdag van 19 tot 21 uur. Er is eveneens bergruimte voor een deel van hun sport- en fitnessmateriaal. De sportzalen van het KA zijn rechtstreeks toegankelijk via de Annuntiatenstraat. “Op die manier hoeven de clubleden niet door het volledige schoolgebouw om tot bij de sportzaal te komen”, zegt Demon.

Verhuur sportzaal

Binnenkort wordt een samenwerkingsovereenkomst voorgelegd tussen de stad en de school. Hierin engageert de school zich om de sportzaal te verhuren aan de goedkope stadstarieven (5 euro per uur). De stad voorziet een opleg van 4 euro, per uur dat de sportzaal effectief aan derden verhuurd wordt. De school organiseert zelf het naschools verhuur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.