Festival Vama Veche vindt voortaan plaats aan begin én einde van de zomer

Vama Veche is altijd een gezellige bedoening in het Astridpark.
Benny Proot Vama Veche is altijd een gezellige bedoening in het Astridpark.
Twee voor de prijs van één: het Brugse festival Vama Veche vindt deze zomer twee keer plaats. Het nieuwe concept opent én sluit de Brugse festivalzomer.

Vama Veche is al tien jaar een gevestigde waarde op de Brugse festivalkalender. Het festival vindt al jaren tijdens de eerste week van de zomervakantie plaats. Dit jaar is dat anders: er zijn voortaan twee festivals: één tijdens het eerste weekend van juli en één tijdens het laatste weekend van augustus. “We openen met Signaal, het allereerste radiofestival van Vlaanderen”, zegt Wannes Fremaut. “De programmatie, productie en communicatie ligt volledig in de handen van de radiomakers van Villa Bota. Het festival blijft gratis en vindt nog steeds plaats in het Brugse Astridpark. Radio staat centraal. Gelijkgestemde radiostations uit heel Vlaanderen zullen meewerken. Dankzij workshops, talks en radiospecials krijgen bezoekers de kans om live radio te ontdekken. Er is ook live muziek, lekker eten en zomerbars.”

Het tweede festival vindt plaats van 29 augustus tot 1 september en wordt gehouden op de terreinen van Het Entrepot aan de havendokken. “We selecteerden vijf jongeren vanuit 88 inzendingen die een centraal artistiek werk zullen creëren in aanloop van het festival”, zegt Fremaut. “Er loopt nog een oproep: we zoeken nog jonge technici, reporters, organisatoren die willen meewerken. Het festival zal uit een kunstenroute bestaan in de havenbuurt en een centrale festivalsite aan Het Entrepot. De locatie, met name de Brugse achterhaven, zorgt voor een setting die uniek en nog onontdekt is bij Bruggelingen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.