Extra werkstraf voor dakloze na resem diefstallen

De man werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.
JHM De man werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.
Een 27-jarige dakloze Bruggeling kreeg bovenop een eerdere straf van 18 maanden een extra werkstraf van 120 uren omdat hij bij minstens 6 feiten van diefstal of inbraak tientallen goederen stal.

K.T. sloeg meermaals toen in de nacht van 26 augustus vorig jaar en 12 oktober. Er stelden zich in totaal drie slachtoffers burgerlijke partij. 

“Bij ons brak hij binnen door over de tuinomheining te klimmen en naar de garage te gaan”, klonk het. “Daar stal hij een vier weken oude koersfiets en dronk enkele flesjes sterk bier leeg. Enkele andere gooide hij kapot op de grond.”. Bij een ander slachtoffer maakte K.T. op 12 oktober heel wat meer buit. “Hij drong ons his binnen en ging met heel wat goederen aan de haal. 

Hij stal een damesfiets, nog twee andere fietsen, de huissleutel, een rugzak, een Playstation, een Chromecast, heel wat spelletjes, een Senseo, een grastrimmer en kledij.” 

Bij P. tenslotte werd op 26 augustus ook een koersfiets gestolen in een garage. De man knipte er met de tuinschaar het slot door. 

De drie slachtoffers moet hij in totaal 3.654 euro betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.