Erkenning na 115 jaar: Slabbinck, producent van liturgische gewaden, krijgt authenticiteitslabel

Brugge HIB label voor Slabbinck: Brecht Clyncke, Viktor en Mirable Slabbinck, Pablo Annys
Benny Proot Brugge HIB label voor Slabbinck: Brecht Clyncke, Viktor en Mirable Slabbinck, Pablo Annys
Gewadenspecialist Slabbinck nv heeft zopas het Handmade in Brugge-label van Unizo gekregen. Dat is een authenticiteitslabel voor producenten die ambachtelijk werk leveren.

“Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële”, zegt Brecht Clyncke van Unizo Brugge. “Bovendien is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. En de term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd. Het is een jury van ondernemers en experts die dit label toekent.” Viktor Slabbinck is al de vierde generatie aan het roer van het bedrijf.

Wijlen Hendrik Slabbinck startte in 1903 in Brugge met een gespecialiseerd borduuratelier. Al snel groeide het atelier uit tot een bedrijf met wereldfaam in het confectioneren van liturgische gewaden, altaarlinnen en vaandels. De typische Slabbinck-stijl is wereldwijd bekend. Meer dan driekwart van de productie gaat naar het buitenland.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.