Eindelijk een innige kus na 4,5 maanden op zee

Bemanning fregat Louise-Marie eindelijk terug thuis

Petroesjka zoent haar echtgenoot, die Mateo op de arm draagt. Het fregat Louise-Marie is even voordien aangemeerd in de marinebasis.
Benny Proot Petroesjka zoent haar echtgenoot, die Mateo op de arm draagt. Het fregat Louise-Marie is even voordien aangemeerd in de marinebasis.

Het fregat Louise-Marie is gisterochtend teruggekeerd naar de marinebasis in Zeebrugge. De 110 bemanningsleden hebben er dit jaar, met uitzondering van enkele korte onderbrekingen, 4,5 maanden op zee opzitten. "Maandag zijn we al terug weg, gelukkig maar voor een weekje."

Het was niet de grote massa die de bemanning van de Louise-Marie stond op te wachten. Wel was de ontlading bij vrienden en familie groot toen het schip aanmeerde in Zeebrugge. Petroesjka Devriendt en zoontje Mateo waren bij de enthousiaste aanwezigen die aan wal stonden te wachten. Haar man vertoefde eveneens op het schip. "Het gemis is natuurlijk lastig, maar het terugzien maakt alles goed. Het is steeds nieuwe liefde", lacht ze. Eenmaal de bemanning van boord kwam, was het weerzien zichtbaar emotioneel. Mannen en vrouwen vielen elkaar in de armen. Ook kinderen waren dolblij om hun mama of papa terug te zien. Al zal dat weerzien voorlopig van korte duur zijn. Maandag vertrekt het fregat al opnieuw voor een nieuwe missie, een korte weliswaar. "Na een weekje terug op zee volgt een maand vakantie", klinkt het opgelucht.

Het fregat Louise-Marie was dit jaar meer dan 160 dagen op zee en nam onlangs nog deel aan de oefening Trident Juncture en hamer van Thor in het hoge Noorden. Bovendien was het fregat twee maanden een onderdeel van het NAVO-eskader Standing NATO Maritime Group 1. 

Zeebrugge aankomst fregat F931 Louise-Marie: Marine Plancke rechts met Aaron en Peter bij aankomst broer links
Benny Proot Zeebrugge aankomst fregat F931 Louise-Marie: Marine Plancke rechts met Aaron en Peter bij aankomst broer links
Zeebrugge aankomst fregat F931 Louise-Marie:
Benny Proot Zeebrugge aankomst fregat F931 Louise-Marie:
Zeebrugge aankomst fregat F931 Louise-Marie: Mirja Bailliu
Benny Proot Zeebrugge aankomst fregat F931 Louise-Marie: Mirja Bailliu
Zeebrugge aankomst fregat F931 Louise-Marie: Petroesjka Devriendt met Mateo wacht op haar man
Benny Proot Zeebrugge aankomst fregat F931 Louise-Marie: Petroesjka Devriendt met Mateo wacht op haar manReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.