Dolgedraaide man die schoot op vrouw kampt al jaren met depressie

De 49-jarige Bruggeling S. die zondagnacht tijdens een ruzie een schot loste in de richting van zijn vrouw, blijkt al jarenlang te kampen met een depressie. De Brugse raadkamer besliste Alain S. gisterenmorgen een maand langer in de cel te houden. "Hij moet de nodige begeleiding krijgen", zegt zijn advocate.

Een chronische depressie blijkt mede aan de oorzaak te liggen van de feiten die zich zondagnacht afspeelden in het appartement van Bruggeling Alain S. (49) in de Zwarteleertouwersstraat. Rond 23 uur kreeg de Brugse politie een melding binnen van een schietpartij in de flat van S. De man zou zijn partner geslagen hebben en ook een schot gelost hebben in haar richting. De vrouw slaagde erin te ontkomen en de politie te bellen.

Omdat S. bekend stond als wapenverzamelaar, werden het Cobra-team en de speciale eenheden van de federale politie opgeroepen naar de Brugse binnenstad die intussen volledig werd afgesloten.

De veertiger verschanste zich vier uur lang voor een indrukwekkende politiemacht.

"De ruzie valt te kaderen in de jarenlange depressieproblematiek van mijn cliënt", reageert zijn advocate Tessa Verbeke. "Die ontstond negen jaar geleden door een echtscheiding met zijn vorige echtgenote. Recent overleed dan nog een vriend en werd kanker vastgesteld bij z'n moeder."

Pas na vier uur onderhandelen, gaf de veertiger zich ongewapend over.

De raadkamer verlengde zijn aanhouding gisterenmorgen met een maand. "Mijn cliënt weet dat hij over de schreef gegaan is. Hij heeft enorm veel spijt en wil nog met zijn partner verder", stelt meester Verbeke. "Hij kampte met een vlaag van zinsverbijstering. Het is duidelijk dat hij de nodige begeleiding moet krijgen om zijn depressie te behandelen."

De verdediging tekent geen beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer.

(SDVO)

Zondagnacht werden alle omliggende straten afgesloten terwijl S. zich verschanste in zijn flat.
Mathias Mariën Zondagnacht werden alle omliggende straten afgesloten terwijl S. zich verschanste in zijn flat.


Video